Belépés
Csülkös bableves
... liszttel dolgozzuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Kis darabkákat csipkedünk belőle, majd lisztezett tálcára tesszük. Amikor a leves megfőtt, fűszeres rántást készítünk. A lisztet a forró olajban zsemleszínűre pirítjuk. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát belekeverjük, pár pillanatig tovább pirítjuk, majd pirospaprikával színezzük. Ezután hideg vízzel gyorsan simár...
virsli receptek
... összekeverjük. A masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.

SAJTOS-VIRSLIS MAKARÓNI...
fokhagyma leves
... gerezd fokhagyma
» 2 fakanál liszt
» 1 leveskocka
» 1l tej
» 2 dl. tejföl
» só
» bors
Felrakjuk 2 dl vízben a leveskockát. Olajban meg kell pirítani az apróra vágott fokhagymát, rászórjuk a lisztet és ezt felöntjük a húsleves-lével. Ráöntjük a tejet és megvárjuk, míg felmelegszik, de nem forr fel. A tejfölt jól össze...
Húsvéti receptek
... macesz
Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap.
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Gazdag egytál
Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bárm...
Praktikák
... zöldpaprikát, ugyanennyi paradicsompaprikát, héjukat hasonló módon lehúzzuk és a paprikahúst apróra vágjuk. Fél kg paradicsomot megfőzünk és áttörünk. Két-három fej hagymát apróra vágunk és 2 dl olajban megpároljuk. Az egészet összekeverjük egy zománcozott lábosban és még néhány percig együtt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk és egy kevés cukorral ízesítjük. Kis üvegekbe rakjuk, lekö...
sütigyűjtemény
... utána negyedórát, pihentetjük. - Lábasban bő olajat forrósítunk. - A forró olajba mártott evőkanállal " galuskát " szaggatunk - egyszerre csak 4-5 db-ot, mert sütés közben megnőnek. A forró olajban aranysárgára sütjük. (Ha az egyik fele megsült, a galuskák saját maguk megfordulnak.) - Vaníliás porcukorral meghintve, ízlés szerint pikáns lekvárral, gyümölcsöntettel melegen tálaljuk...
ne felejtsd el
... kicsontozott csirkecombokat szórjuk meg sóval, borssal, grillfűszerrel és oregánóval, majd roston süssük meg. A cukkinit szeleteljük fel fél centi vékony szeletekre, fűszerezzük be, majd olívaolajban mindkét oldalukat süssük meg. Halmozzuk a csirkehúsra, a tetejére lisztbe forgatott grillezett gomolyasajtot tegyünk, végül öntsük rá a gombamártást. Az olajban fonnyasszuk meg a hagy...
Mi lesz ebből!?
... sűrű habart tojást. Kicsit hűtsük ki, a kiterített karaj egyik szélén halmozzuk végig, és szorosan göngyöljük fel. Spárgával kötözzük át, kívülről is sózzuk, borsozzuk meg, és kevés forró olajban minden oldalát pirítsuk meg. Tegyük tepsibe, locsoljuk meg a visszamaradt olajjal, és 180 °C-os sütőben süssük 15 percig. A felaprított rozmaringot a zsemlemorzsával keverjük össze, forga...
Fánkok
... vaníliás cukor

A hozzávalókat összekeverjük, aki szereti egy kis reszelt citromhéjat is tehet bele.
1 órára betesszük a hűtőbe, majd vizes evőkanállal kiszedve a tálból, forró olajban megsütjük pirosra.
Vaníliás cukorral meghintjük és melegen tálaljuk.

Aszalt barackos farsangi fánk

Hozzávalók: 10 dkg cukrozott citromhéj, 15 dkg aszalt ...
Fánkok
... vaníliás cukor

A hozzávalókat összekeverjük, aki szereti egy kis reszelt citromhéjat is tehet bele.
1 órára betesszük a hűtőbe, majd vizes evőkanállal kiszedve a tálból, forró olajban megsütjük pirosra.
Vaníliás cukorral meghintjük és melegen tálaljuk.

Aszalt barackos farsangi fánk

Hozzávalók: 10 dkg cukrozott citromhéj, 15 dkg aszalt ba...
Savanyúságok
... zöldpaprikát, ugyanennyi paradicsompaprikát, héjukat hasonló módon lehúzzuk és a paprikahúst apróra vágjuk. Fél kg paradicsomot megfőzünk és áttörünk. Két-három fej hagymát apróra vágunk és 2 dl olajban megpároljuk. Az egészet összekeverjük egy zománcozott lábosban és még néhány percig együtt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk és egy kevés cukorral ízesítjük. Kis üvegekbe rakjuk, lekö...
Koleszterinszegény receptek 1.
... szerecsendió
-Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsákra, és mosd meg. A vastagabb szárrészeket mosd meg, majd vagdosd össze. A pórét tisztítsd meg, fehér részét vágd össze durvára, majd a forró olajban pirítsd 1-2 percen át. Ezután tedd rá a brokkoli összevagdalt szárát, és a megpucolt, vékonyra szeletelt krumplit. Az egészet kevergesd 1-2 percen át, majd öntsd fel 1,5 lite...
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
Cannabis szakácskönyv
... ezáltal lehetővé teszi több marihuána hozzáadását az üstbe. Ha az üst zsírral lenne tele, az eredmény sok zsír lenne gyenge koncentrációjú THC tartalommal. A víz/zsír kombinációval az aktív olajban oldódó anyagok a főzetben jelenlevő zsírok alacsony százalékába koncentrálódnak. Mivel némelyik marihuána termés vízben oldódó része durva ízű és kaparja a torkot, kívánatos, hogy ezt a...
Konyhai fortélyok
... darabokban. Ez pár pillanat alatt olyan lesz, mint a liszt és kitűnően le van reszelve!

23. A hasábburgonya úgy lesz kívül ropogós, belül puha, ha kétszer sütöd meg bő forró olajban. Először csak halványsárgára, és szedd ki szalvétára, majd a rövid pihentetés után már szép pirosasra sütheted:))

24. A zöldborsó főzése nagy figyelmet igénylő művelet... A borsós...
Bambuszgőzölés
... maradék cukrot összekeverjük egy tálban és az élesztővel összegyúrjuk. Belisztezett deszkán könnyű tésztává gyúrjuk. 2 óráig meleg helyen pihentetjük.
Töltelék:
Megforrósított olajban a fokhagymát és újhagymát egy pillanat alatt átsütjük. Hozzáadjuk a fehér bort, szójaszószt, osztriga mártást és a cukrot, 20 mp-ig sütjük. Beleöntjük a vizet és felforraljuk. A feldarabo...
Hidegtálak-saláták
... csomó újhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. másfél dl
olaj, só, ecet, őrölt bors ízlés szerint.
A megmosott és megtisztított gombát cikkekre vágjuk, majd egy kevés olajban
megpároljuk. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágva sós vízben megfőzzük
(konzervet is használhatunk), és mindkettőt lehűtve tálba tesszük. A
meghámozott paradicsomot cikk...
A kóser konyha
... zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evőkanál liszt, só.
Az apróra darabolt zöldséget a finomra vágott petrezselyemmel megpároljuk az olajban, meghintjük a liszttel, majd felengedjük vízzel. Beleadjuk a húst, majd puhára főzzük. Galuskával tálaljuk.

Zöldségleves
Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 2 liter cson...
Disznótoros ételek
... szerecsendió-virágot. Jól összedolgozzuk, ezután állni hagyjuk 10 percig. Annyi tejet adunk hozzá, hogy nagyon sűrű palacsintatésztát kapjunk. A húscsíkokat ebben a tésztában megmártjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk majonézes mártással vagy salátával.

Kapros fazék
45 perc
Nehézség: 2
50 dkg zsírosabb lapocka, 3 fej vörö...
Egészséges ételek ínyenceknek
... esetén a paradicsomlé fél mokkáskanál paradicsompürével vagy paprikakrémmel is helyettesíthető. Ezután formáljunk belőle 2 cm vastag pogácsákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra. A sütést közepes lángon, fedő nélkül végezzük. Csak akkor forgassuk át, ha az alja már teljesen megsült, mert különben szétesik. Vigyázzunk rá, hogy ne égessü...
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: SAJTOS-VIRSLIS MAKARÓNI, kóser konyha, leves megfőtt, forró olajban, finomra vágott, zúzott fokhagymát, masszából kerek, apróra vágott, maceszlapot csíkokra, tojásba mártjuk, paprikahúst apróra, egészet összekeverjük, zománcozott lábosban, kevés cukorral, forró olajba, egyik fele, galuskák saját, cukkinit szeleteljük, tetejére lisztbe, olajban fonnyasszuk, kiterített karaj, visszamaradt olajjal, felaprított rozmaringot, zsemlemorzsával keverjük, hozzávalókat összekeverjük, brokkolit szedd, vastagabb szárrészeket, pórét tisztítsd, brokkoli összevagdalt, egészet kevergesd, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, aktív olajban, főzetben jelenlevő, rövid pihentetés, zöldborsó főzése, élesztővel összegyúrjuk, pillanat alatt, fehér bort, kevés olajban, apróra darabolt, húscsíkokat ebben, tésztában megmártjuk, sütést közepes, gyümölcsöntettel, petrezselyemzöld, koncentrálódnak, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, pirospaprikával, helyettesíthető, zsemlemorzsába,
© 2013 TVN.HU Kft.